2 dec. 2008 RIB RALLY Curacao dag 3

RIB RALLY dag 3

 

 

 

2 december. 2008 06.30. De laatste ochtend op Bonaire. Ontbijt, captains briefing, check-out en start van rally 4 ‘’The Light House Run’’ met een lengte van 38 NM in de eerste fase. Een dag met een wederom vol programma qua vaar en fysieke onderdelen. Vandaag vertrekt men vanaf Bonaire richting Klein Curacao. Dit gaat weer een heftige rally worden gezien de windomstandigheden en golven die daar mee samen gaan.

 

 

 

10.00 uur, tijdens de varende start ligt ieder team weer nagenoeg op een lijn, zodra de vlag valt stuiven alle RIB’s op hun doel af. Het eerste waypoint 27 NM verderop ten zuid-westen van Klein Curacao. De golven zijn toch nog ruig gezien er minder wind is dan gisteren en komen van alle kanten, TEAM SAMSUNG weet het waypoint als tweede te pakken en liggen vlak achter de koplopers team Amsterdam.

 

 

 

Nog 11 NM te gaan richting Klein Curaçao en op een totaal onverwachts moment klapt navigator Marco Binnendijk met zijn nek vol boven op het console. Stuurman Ryan van Esch checkt zijn navigator welke niet direct in staat is antwoord te geven. Uiteindelijk krijgt hij het sein door te gaan. Men weet nog in te lopen op team Amsterdam en aangekomen bij Klein Curaçao dient men de veiligheid zone binnen te varen met 9 km/p tot aan een lijn. Vanaf daar dient een teamlid overboord te duiken en 150 meter te zwemmen naar de kant en vervolgens ook nog een 2 kilometer lange run te volbrengen welke om de oude vuurtoren heen gaat. Frankwin van Beers is een topper binnen het team op o.a. dat vlak en weet dan ook TEAM SAMSUNG als eerste over de finish te brengen.

 

 

 

Aangekomen op Klein Curaçao en na melding van het voorval start de helikopter, gezien de klachten, direct zijn motoren weer en brengt Marco met spoed naar het ziekenhuis voor een uitgebreid onderzoek. Later op de dag zal blijken dat op wat blauwe plekken en een lichte inwendige kneuzing na alles goed gaat met hem.

 

 

 

12.00 uur, Lunch en daarna klaar maken voor vertrek van rally 5 ‘’Paradise Depart’’. Tijdens deze rally zal reserve navigator Jojanneke Morsch aan boord stappen binnen TEAM SAMSUNG om de plaats in te nemen van Marco Binnendijk. Jojanneke is de enige en naar gezegd mag worden ‘’stoere vrouw’’ tussen alle mannen die aan boord staan tijdens dit geweldige avontuur. Een avontuur zoals blijkt niet geheel zonder risico!

 

 

 

14.00 uur, de teams liggen in hun RIB klaar aan de 150 meter boeilijn. Een teamlid dient vanaf het strand deze 150 meter te zwemmen, waarna hij aan boord klimt en men gezamenlijk de RIB 300 meter vooruit gaat peddelen. Bij het aangegeven punt mag men pas de motor starten en de laatste 20 NM voor deze dag af gaan leggen met als Finish Curaçao! TEAM SAMSUNG kan wederom dankzij de inspanning van Frankwin als derde na het peddelen de motor starten en de twee eerder gestarte teams gaan najagen. De golven laten weer zien wat ze in hun mars hebben, wat het geheel weer tot een spectaculaire rally maakt. Jojanneke laat zien dat ze haar mannetje staat en slaat met een perfecte koersaanduiding de spijker op zijn kop. Als derde team in deze laatste rally de finish over geeft het team voldoening.

 

 

 

Een terugblik op de gehele dag laat zien dat het team punten heeft weten te pakken en daarmee een aantal flinke stappen zet in de juiste richting. Positie in de totaal score: een zesde plek! Op naar dag vier……….