4 dec. 2008 RIB RALLY Curacao dag 5

RIB RALLY dag 5

 

 

4 december 2008 06.30 uur Curaçao. Vandaag krijgt men een extra zware dag voor de kiezen met als thema: ‘’Survival of the Fittest’’. Een rally met vele fysieke aspecten buiten de 45 NM die er gevaren dient te worden.

 

10.00 uur, iedereen staat direct na de captains briefing klaar om te vertrekken. In konvooi zet men koers richting de mondingen van het Spaanse Water en Fuikbaai, vanwaar de massastart zal plaats vinden.

 

11.00 uur Aangekomen op de plaats van bestemming krijgen alle teams opdracht zich klaar te maken voor de start welke over vijf minuten plaats gaat vinden. Iedereen lijnt op en pakt voor zijn gevoel het beste plekje om te kunnen starten. Het eerste sein komt over de marifoon binnen en langzaam komt er beweging in de hele lijn van RIB’s. Bij ongeveer 50 kilometer per uur en een perfecte lijn valt de groene vlag, het sein van de werkelijke start en de teams stuiven weg.

 

 

Het eerste doel, Playa Lagun bij Westpunt, de tocht daarheen is redelijk pittig maar super gaaf te noemen. Er vormt zich een kopploeg van vier teams, A.S.R.M., Amsterdam, van der Valk.DE en TEAM SAMSUNG. 45 minuten later, op het punt aangekomen dienen de teams met hun RIB de veiligheidszone binnen te varen met maximaal 9 km/p.u. Bij het checkpoint ligt de RIB van Crew 3, waarbij men op een diepte van 4 meter een voorwerp dient op te duiken. TEAM SAMSUNG komt als vierde binnen, maar weet na een flitsende duik van Frankwin als tweede te vertrekken en weer koers te zetten naar het volgende doel: Oostpunt.

 

 

Tegen de golven in maakt deze tocht nog meer spectaculair. Met op kop van der Valk.DE en als tweede de SAMSUNG RIB met in de kielzog Team A.S.R.M. Hoe dichter bij Oostpunt, hoe meer de kopploeg bij elkaar komt en er een nek aan nek rally plaats gaat vinden. Het keerpunt met RIB Crew 2 ligt op zee in lijn met de monding van Fuikbaai. Crew 2 dient men aan stuurboord te laten liggen. Hierna zet men koers naar het volgende punt 11NM terug, waar men ook de veiligheidszone bij Zanzibar dient binnen te varen met maximaal 9 km/p.u.

 

 

Aangekomen bij de laatste RIB weet TEAM SAMSUNG nog steeds als tweede aan te tikken en duiken Frankwin van Beers en Wout Niebuur overboord om 50 meter te zwemmen naar het strand en direct de run van 2,5 kilometer te lopen. Als snel klopt men het eerste team, maar worden de mannen van SAMSUNG daarop geklopt door de leden van Team A.S.R.M. De run is zwaar, her en der blijken teams letterlijk plat te gaan door de fysieke inspanning en hitte. Het zware en ruwe parcours eist absoluut zijn tol bij sommigen. Frankwin en Wout zetten alles op alles en weten hun tweede plaats te behouden en komen onder luid applaus onder de finishboog op het strand van Zanzibar door. Een duik in het verkoelende water is welkom maar zeker voor 100% verdiend, top gedaan mannen! Nog een dag te gaan, op naar dag 6……