5 dec. 2008 RIB RALLY Curacao dag 6 deel I

RIB RALLY dag 6 deel I

 

 

 

5 december. 2008 06.30 uur Curaçao.

 

 

 

Vandaag is de grote dag niet te mijden, Sinterklaas komt met al zijn pieten ieder verblijden.

Vanaf Kontiki gaat het gebeuren, een sportieve strijd welke niemand zal betreuren.

De finale, welk team weet daar het beste uit te halen?

Een puntje hier een puntje daar, over een aantal uren weten we wie, wat en waar!

 

 

 

08.00 uur, captains briefing en wederom een zware dag voor de boeg, zeker gezien het de laatste dag en tevens de finale betreft van deze RIB RALLY 2008. Iedereen staat op scherp en tijdens de briefing zijn de laatste details medegedeeld. Men gaat beginnen met de: ‘’Stage of the Breathing Rock’’ welke zich wederom op Westpunt bevindt. De tocht van gister staat iedereen nog goed bij, wat zal deze dag gaan brengen…

 

 

 

10.00 uur, voor het Kontiki resort start over enkele minuten de eerste rally van deze dag. De wind is redelijk aanwezig, wat voor mooie golven zorgt. De spanning stijgt, gezien de top vier ontzettend dicht bij elkaar ligt qua punten. Vandaag kan het verschil gemaakt worden. De RIB’s liggen klaar, wederom een zogenaamde flying start, de vlag valt en de teams verdwijnen richting Westpunt.

 

 

 

De tocht richting Westpunt eist zijn tol, het startveld valt snel uit elkaar en wederom vormt er zich een zeer snelle kopploeg. Met nog 4 NM te gaan gebeurt waar sommigen voor vreesden! De RIB van het selectie team A.S.R.M. ligt op de derde positie en maakt verschillende oncontroleerbare zwiepers waarbij uiteindelijk alle vier de leden overboord slaan.  De RIB komt met een smak neer, waarbij de motor afbreekt en zinkt. Het sportieve Team van der Valk.DE vaart vlak achter hen  en schiet te hulp. Het restant van de kopploeg heeft niet door wat er achter hen gebeurt en nadert uiteindelijk de veiligheidszone, met daarin RIB Crew 3. Vanaf daar dient een teamlid te zwemmen en direct weer een run van 2,5 km te volbrengen naar de Finish welke gelegen is bij het oog van Curaçao, oftewel ‘’The Breathing Rock’’. Team Heesen/van der Valk met loper Max van der Valk pakt de eerste plaats, TEAM SAMSUNG weet de tweede plaats op naam te zetten.

 

 

 

11.30 uur, in konvooi vaart men terug naar Kontiki en geniet iedereen van een welverdiende lunch. De verhalen komen los en gelukkig komt het verlossende nieuws dat de leden van team A.S.R.M. niets mankeren.

 

 

 

14.00 uur, na een korte briefing is voor iedereen duidelijk dat deze middag iets speciaals gaat brengen. Een rally met een start om de minuut, waarbij op de heenweg tegen de behoorlijk aanzwellende golven in gevaren dient te worden. Koers richting Oostpunt waar een keerpunt op zee te zien zal zijn en men met de wind en golven in de rug dezelfde route terug neemt. Kortom een spectaculair geheel, waarbij wederom enige stuurman en gas kunsten vereist zullen zijn.

 

 

 

Met een minimaal verschil weet team Heesen/van der Valk de eerste plaats te pakken, TEAM SAMSUNG pakt de tweede positie en team Amsterdam de derde. Gefeliciteerd mannen, het zit er op en iedereen is veilig en wel uit deze naar men kan zeggen geweldige en spectaculaire rally gekomen. De uitslag van vandaag zal enige verandering in het totaal klassement brengen. Wie, wat en waar horen de teams vanavond na het eten tijdens de prijsuitreiking!

Nog even geduld dus……..